Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پاک‌سازی پوست صورت به روش‌هایی گفته می‌شود که می‌تواند در جوانسازی پوست و همین‌طور تقویت و شادابی آن مؤثر باشد تا در نهایت بتوانید با برطرف کردن عوارض و مشکلات مختلف پوستی، پوست صورتی شاداب و سالم داشته باشید. به طور کلی می‌توان گفت که پاک‌سازی پوست در دوره‌های مختلفی قابل انجام است، ولی یکی از راحت‌ترین راه‌ها برای شناخت زمان نیاز به پاک‌سازی پوست وقتی است که به جلوی آینه می‌روید و حس می‌کنید که دانه‌های ریز سرسیاه بر روی بینی، گونه و سایر نواحی صورتتان قابل مشاهده هستند و در نتیجه پوستتان شادابی خود را از دست داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید این را بدانید که هر چه پوست صورت شما چرب‌تر باشد و در معرض آلودگی بیشتری قرار بگیرد باید در دفعات بالاتر و البته به شکلی اصولی‌تر پاک‌سازی شود، چراکه امکان بروز بیماری‌های پوستی و جوش به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد.

برای انجام فرآیند پاک‌سازی پوست روش‌های متفاوتی وجود دارد که از انواع روش‌های خانگی گرفته تا آن‌هایی که در آرایشگاه‌ها و کلینیک‌های زیبایی انجام می‌شوند را شامل می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از روش‌های پاک‌سازی پوست را بررسی کنیم.

پاک‌سازی پوست صورت با بخور

این روش یکی از ساده‌ترین و در عین حال مؤثرترین روش‌های پاک‌سازی پوست صورت است. این کار باعث می‌شود که منافذ مسدود پوست صورت شما باز شده و آلودگی‌هایی که به آن‌ها وارد شده‌اند شسته شوند. در روش پاک‌سازی صورت با بخور بهتر است که اجازه دهید چیزی حدود ۱۰ دقیقه تا یک ربع پوست شما در معرض بخار آب قرار بگیرد تا جایی که صورتتان کاملاً خیس شود.

بعد از آن صورتتان را به آهستگی خشک کنید و از یک تونر صورت با ph متناسب و همین‌طور مرطوب‌کننده ملایم استفاده نمایید. توصیه می‌کنیم که این روش را دو بار در هفته انجام دهید تا منافذ پوستتان کاملاً باز شود و پوست شاداب‌تری داشته باشید.

پاک‌سازی پوست صورت با عسل

به طور کلی می‌توان گفت که تنوع روش‌های پاک‌سازی پوست با عسل بسیار بالاست و می‌توان آن را با شکل‌ها و ترکیبات مختلفی به کار برد. برای مثال یکی از روش‌های پاک‌سازی پوست صورت با عسل، زمانی است که این ماده را به صورت تکی به کار ببرید. این یعنی مقداری عسل را بر روی پوست خود بمالید و اجازه دهید مدتی بماند تا خشک شود. سپس آن را به آرامی و به خوبی شستشو دهید. برای داشتن پوستی شفاف و شاداب می‌توانید این روش را روزی یک بار انجام دهید.

روش دیگر استفاده از عسل برای پاک‌سازی صورت زمانی است که آن را با آرد نخود و همین‌طور شیر همراه کنید. برای این کار باید نسبت یک به دو عسل و شیر را با هم مخلوط کنید و بعد هم یک قاشق چای‌خوری آرد نخود به آن بیفزایید. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و آن ر بر روی سراسر پوست صورت خود بمالید. چیزی حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید و بعد هم پوست صورت خود را با آب ولرم به خوبی بشویید. بهتر است که این روش را یک بار در هفته انجام دهید.

علاوه بر این شما می‌توانید دو قاشق غذاخوری ماست ساده را با یک قاشق چای‌خوری عسل و همین‌طور یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون ترکیب کنید و آن را بر روی صورتتان بمالید. چیزی حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید و بعد آن را با آب ولرم بشویید. استفاده از این ماست یک بار در هفته می‌تواند آلودگی‌های منافذ پوست شما را از بین ببرد.

پاک‌سازی پوست با جوش شیرین

جوش شیرین نیز می‌تواند به عنوان یک لایه‌بردار عالی، سلول‌های مرده پوست و آلودگی‌های آن را از بین ببرد. شما می‌توانید دو قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با یک قاشق چای‌خوری آب به عنوان یک پاک‌کننده قوی برای پوست صورت استفاده کنید. ترکیب این مواد باید به شکل یک خمیر نرم شود. آن را بر روی پوست صورتتان بمالید و اجازه دهید که چیزی حدود ۵ دقیقه باقی بماند. سپس صورتتان را با آب ولرم شستشو دهید. توصیه می‌کنیم که از این ماسک هفته‌ای یک بار استفاده کنید.

علاوه بر این شما می‌توانید ماسک دیگری از جوش شیرین را نیز تهیه کنید. برای این کار ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک قاشق چای‌خوری پودر دارچین، آب نصف لیمو و همین‌طور ۵ قاشق چای‌خوری عسل مخلوط کنید. سپس آن را بر روی پوست خود بمالید و چیزی حدود ۵ دقیقه صبر کنید و بعد آن را به خوبی بشویید. این ماسک نیز می‌تواند هفته‌ای یک یا دو بار مورد استفاده قرار بگیرد.

پاک‌سازی پوست صورت با لیموترش

لیموترش نیز می‌تواند در مسدود کردن منافذ پوست صورت مفید باشد. اسیدسیتریک موجود در لیموترش به عنوان لایه‌بردار عمل کرده و آلودگی‌های موجود بر روی پوست شما را از بین می‌برد. برای استفاده از لیموترش برای پاک‌سازی پوست شما می‌توانید آب لیموی تازه را بگیرید و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بر روی پوست صورت خود بمالید. بعد از آن هم صورت خود را آب ولرم بشویید و بعد از خشک کردن آن از یک کرم مرطوب‌کننده ملایم استفاده نمایید. توصیه می‌کنیم که از این ماسک یک روز در میان استفاده نمایید.

علاوه بر این شما می‌توانید لیموترش را در قالب یک ماسک نیز به کار بگیرید. برای این کار از ترکیب یک قاشق چای‌خوری آب‌لیمو، یک قاشق چای‌خوری ماست ساده، یک قاشق چای‌خوری عسل و همین‌طور ۵ تا ۶ قاشق چای‌خوری شکر استفاده نمایید. این ماسک را به مدت ۲ دقیقه بر روی پوست خود ماساژ دهید و سپس به مدت ۱۰ دقیقه به آن فرصت دهید تا بر روی پوست بماند. بعد از آن هم پوست خود را به خوبی بشویید. شما می‌توانید این ماسک را هفته‌ای دو بار استفاده نمایید.

پاک‌سازی پوست صورت با پیلینگ

یکی دیگر از روش‌هایی که برای پاک‌سازی پوست صورت به کار می‌رود پیلینگ است که توسط متخصصین و پزشکان پوست انجام می‌گیرد. به طور کلی می‌توان گفت که پیلینگ به معنای برداشتن قشر سطحی از روی پوست صورت است. در این روش لایه سطحی پوست که دارای جوش، جای جوش و لکه‌های قهوه‌ای است برداشته می‌شود و در نتیجه مشکلاتی اعم از کدر بودن، زبر بودن، وجود منافذ باز و... از پوست صورت شما برطرف می‌گردد. پیلینگ‌ها انواع مختلفی دارند که از روش انجام آن‌ها که شامل ترکیبات شیمیایی، مکانیکی و لیزری می‌شود گرفته تا انواع سطحی، متوسط و عمیق را شامل می‌شود.

پاک‌سازی پوست صورت با میکرونیدلینگ

یکی دیگر از روش‌هایی که به نوعی می‌تواند در پاک‌سازی پوست صورت شما مؤثر باشد میکرونیدلینگ است. این روش در واقع درمان القایی کلاژن‌سازی است. در روش میکرونیدلینگ از سوزن‌های کوچکی استفاده می‌شود که باعث نرم‌تر و محکم‌تر شدن پوست صورت می‌شود. این روش علاوه بر برطرف کردن چین‌وچروک‌ها می‌تواند به نوعی در درمان منافذ بزرگ و باز صورت و همین‌طور پاک‌سازی آن نیز مؤثر باشد.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پاکسازی پوست بهداشت پوست یک قاشق چای خوری استفاده نمایید شما می توانید پوست صورت شما بر روی پوست خود بمالید همین طور کنید و بعد چیزی حدود جوش شیرین بر روی صورت خود پوست شما پوست خود آب ولرم یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۶۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و با آن که بزرگسالان هم به آن مبتلا می‌شوند و اتفاقا عوارض و شدت بیماری در آنها بیشتر است، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۵ تا ۱۰ سال است.

امسال موارد ابتلای کودکان به آبله‌مرغان در کشور چشمگیر به نظر می‌رسد که البته طبق گفته مسئولان، با این حال این آمار به آمار سال ۱۴۰۲ نمی‌رسد. میزان ابتلا به این بیماری در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایش بسیار چشمگیری یافت. به طوری که یکی از بیمارستان‌های کشور اعلام کرد میزان مراجعه کودکان مبتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال گذشته (سال ۱۴۰۱) افزایش ۷ برابری داشته است.

به گفته متخصصان، افزایش ناگهانی موارد ابتلا از پارسال تا کنون، دو دلیل بسیار مهم دارد؛ اول این که پاندمی کرونا به پایان رسیده و دیگر این که بیشترین شیوع این بیماری در فصل بهار است.

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌مرغان در کشور

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران در این رابطه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: بیشترین شیوع آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است و همیشه همین طور بوده است. اما دلیل افزایش چشمگیر آمار این بیماری از سال گذشته تا کنون این است که در دوران پاندمی کرونا، ارتباط و تماس کودکان کاهش پیدا کرده بود و میزان ابتلا به آبله‌مرغان هم در سال‌های کرونا کاهش یافت. سال ۱۴۰۲ ارتباط کودکان به دلیل بازگشت به زندگی عادی افزایش یافت و به همین دلیل، میزان ابتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال‌های گذشته افزایش بیشتری پیدا کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: قبل از پاندمی کرونا کودکان مدام در محیط مدرسه و مهدکودک حضور داشتند و با انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی و ویروس‌هایی مثل آبله‌مرغان در تماس بودند. به همین دلیل همیشه حتی به شکل خفیف مبتلا می‌شدند و همین باعث می‌شد که سطح ایمنی‌شان تا حدی حفظ شود. اما در دوره کرونا چون بچه‌ها بیشتر در خانه بودند و کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، تماس‌شان با ویروس‌ها کم شد. الان که دوباره تماس‌ها شروع شده، طبعا دوباره افزایش موارد ابتلا به عفونت‌ها را داریم.

به گفته رمضانی، این موضوع فقط هم مختص آبله‌مرغان نیست. بعد کرونا موارد ابتلا به ویروس پنوموکوک هم بیشتر شد و یک پیک داشتیم. همچنین مواردی از طغیان سرخک را داشتیم. با این که کشور ما در مرحله حذف بیماری سرخک بود. دلیلش هم این است که در دوره کرونا خیلی از والدین از ترس ابتلای کودکان‌شان به کرونا، آنها را برای تزریق واکسن نمی‌آوردند. به همین دلیل هم در ایران و هم در سایر کشورها مواردی از طغیان سرخک داشته‌ایم. کلا الگوی بیماری‌ها به خصوص ویروس‌های عفونی و باکتریایی بعد از دوره کرونا تغییر کرد و موارد ابتلا به آن بیشتر شد.

بزرگسالان مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس آبله‌مرغان، بیماری شایع بین کودکان و به شدت مسری است و به گفته رمضانی، فردی که تاکنون مبتلا نشده، اگر در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، نزدیک به ۱۰۰ درصد احتمال دارد که مبتلا شود. حتی اگر در سنین بالا باشد.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران تاکید می‌کند: هر قدر در سن پایین‌تر مبتلا شویم، بهتر است. چون عوارض و شدت آبله‌مرغان در کودکان کمتر است و در بزرگسالان عوارض و شدت بیشتری دارد.

آبله‌مرغان چه علائمی دارد؟

رمضانی با بیان این که آبله‌مرغان، یک بیماری ویروسی است و طبیعتا علائم مشترک زیادی با بیماری‌های ویروسی دیگر دارد و به همین دلیل خیلی اوقات، افراد این بیماری را با بیماری‌های مشابه آن اشتباه می‌گیرند، می‌گوید: آبله‌مرغان در ابتدا یک سری علائم عمومی دارد که ممکن است با همه عفونت‌های ویروسی دیگر اشتباه گرفته شود. علائمی مثل بدن‌درد، تب، سردرد و شکم‌درد. این بیماری همچنین به دلیل داشتن علائمی مثل سرفه و عطسه، گاهی با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته می‌شود. اما بعد از گذشت دو سه روز از علائم عمومی، کم‌کم بروز بثورات پوستی یا ضایعات پوستی در فرد شروع می‌شود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: حتی ضایعات پوستی هم ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد. چون سرخک هم یکی از علائمش ضایعات پوستی است. البته الگوی انتشار ضایعات پوستی آبله‌مرغان کمک می‌کند که آن را از سایر بیماری‌های با علائم تب و ضایعات پوستی تشخیص دهیم.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: الگوی انتشار ضایعات پوستی در آبله‌مرغان که به شکل دانه‌های کوچک قرمز هستند، از تن فرد شروع می‌شود. بعد به پشت می‌رسد و بعد تدریجا صورت و بقیه بدن را فرا می‌گیرد. این ضایعات به‌تدریج تغییر شکل می‌دهند و تبدیل به تاول‌های کوچک می‌شوند. بعد زخم می‌شوند، بعد خشک می‌شوند و بعد می‌افتند. درضمن تا زمانی که آن زخم‌ها خشک شوند و کامل بیفتند، این بیماری مسری است و می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند.

دوره بیماری چقدر طول می‌کشد؟

ویروس آبله‌مرغان یک دوره کمون دارد؛ یعنی دوره‌ای که فرد با بیمارِ مبتلا تماس داشته ولی هنوز علائمی در او بروز نکرده است. این دوره ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد. یعنی بین ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد تا اولین علامت آبله‌مرغان در فرد ظاهر شود. بعد از بروز تمام علائم معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا دوره بیماری تمام شود.

به گفته رمضانی، فرد معمولا یک بار به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود و ابتلای دوباره در یک نفر رخ نمی‌دهد. البته در موارد نادری ممکن است برخی افراد به شکل خفیف مبتلا شوند اما بیماری در این افراد علائم بالینی ندارد. تاکید می‌کنم در موارد نادر، چون احتمال ابتلای مجدد بسیار پایین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان زیر ۵ سال به این ویروس مبتلا می‌شوند یا نه، می‌گوید: هر فردی که در تماس با فرد آلوده باشد، مبتلا می‌شود. حتی کودکان زیر ۵ سال. البته به جز کودکان زیر ۶ ماه که ایمنی‌شان را از مادر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید؛

آشنایی با توصیه‌هایی درباره تسکین ناراحتی آبله‌مرغان علائم آبله میمونی چه تفاوتی با آبله مرغان دارد؟ چطور می‌توان درد و خارش ناشی از بیماری را کاهش داد؟ راه‌های انتقال ویروس

ویروس آبله‌مرغان از دو طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی فرد آلوده و از طریق ترشحات بینی فرد بیمار منتقل می‌شود. به گفته رمضانی، این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در صورت ابتلا بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند. چون اولا کودکان زیر ۵ سال معمولا دچار تب بالا می‌شوند و دوم این که همان طور که گفتم، تشخیص این بیماری از ویروس‌های دیگر سخت و نیاز است که حتما پزشک بیمار را ببیند و تشخیص درست دهد.

این پزشک چند توصیه درباره افراد مبتلا می‌کند و می‌گوید: کودکان مبتلا به آبله‌مرغان باید روزی یک بار دوش با آب ولرم بگیرند تا زخم‌شان عفونت نکند. چون ضایعات پوستی خارش زیادی دارند و گاهی کودک آن را می‌خاراند و دوش گرفتن کمک می‌کند تا زخم‌ها عفونت نکند. درضمن ناخن‌های کودک باید کاملا کوتاه باشند. همچنین کودک تا زمانی که علائم دارد، اصلا نباید در فضای عمومی حضور پید کند. نه در مدرسه و نه درمهدکودک و جاهای دیگر. چون در صورت حضور فرد مبتلا در یک مکان عمومی، تا بیشتر از ۹۸ درصد احتمالا ابتلا وجود دارد. حتی اگر تماس در فاصله زمانی کوتاهی اتفاق بیفتد.

آبله‌مرغان درمان اختصاصی ندارد اما ...

رمضانی درباره درمان ویروس آبله‌مرغان هم توضیح می‌دهد: این ویروس درمان اختصاصی ندارد و فقط برای گروه‌های خاص، زنان باردار و بیماران نقص ایمنی درمان اختصاصی دارد. مصرف آنتی‌هیستامین و خانواده آن در کاهش علائم بیماری کمک‌کننده است. همچنین اگر کودک تب دارد، استامینوفن باید مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودک توصیه نمی‌شود. کودک با مصرف همین داروها، استراحت کردن، کمک کردن به آرام شدن کودک به خاطر خارش زخم‌ها کمک می‌کند تا دوره بیماری به پایان برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در موارد نادری بیماری در فرد شدید می‌شود و درگیری ریه یا درگیری مغزی پیدا می‌کند اما بسیار نادر است و در کودکان هم کم پیش می‌آید.

زونا همان آبله‌مرغان است؟

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد بیماری زونا شکل دیگری از آبله‌مرغان است، بیان می‌کند: بله، زونا شکل تغییریافته آبله‌مرغان است. درواقع ویروس آبله‌مرغان این خاصیت را دارد که سال‌ها داخل بدن و در یک سری غدد لنفاوی و ... به صورت نهفته باقی بماند. یعنی ویروس دیگر هیچ علائمی ندارد اما کاملا از بدن پاک نمی‌شود و نهفته در بدن فرد باقی می‌ماند. تا این که عاملی مثل استرس، افزایش سن یا تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن آن ویروس می‌شود و این بار علائم بالینی آن شبیه آبله نیست و به آن زونا می‌گوییم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این که زونا، بیماریِ دوره بزرگسالی است و معمولا در سنین سالمندی مبتلا می‌کند، می‌گوید: ضایعات پوستی زونا کاملا متفاوت از ضایعات پوستی آبله‌مرغان است. زونا نوع چشمی دارد که چشم‌ها را درگیر می‌کند، زونای صورت داریم، زونای پشت و بالاتنه داریم. هر یک از اینها دردهای عصبی بسیار شدید و آزاردهنده‌ای دارند.

کد خبر 849396 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • احداث ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان آغاز شده است
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • شاداب‌سازی و مرمت ۱۱۰ هزار کلاس درس تا مهرماه
  • مهم‌ترین هدفم در بازی‌سازی بالابردن نام ایران در جهان است
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین!
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • اگر با صورت آرایش‌کرده ورزش کنیم چه خواهد شد؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند